GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

Op LinkedIn hebben we jullie in 2020 meegenomen in het verhaal van Wouter du Gardijn. Eenmaal in de twee weken namen we onze volgers op LinkedIn mee in de geschiedenis van du Gardijn B.V. en de ervaringen van Wouter hierin. In totaal zijn er inmiddels acht delen verschenen en delen we deze hier met u. In 2021 krijgt dit een vervolg.

 

Hoe het begon

“Het was 1994. Mijn vriendin was zwanger van mijn grote trots, mijn zoon Rowin. We hadden ook net ons eerste huis gekocht. In diezelfde periode ging het wringen in het contact met mijn werkgever. Ik was het niet langer eens met de werkwijze en was ervan overtuigd dat het anders kon. De snelle verkoop paste niet bij mij, want ik realiseerde me dat ik me veel beter voel bij het opbouwen van een goede lange termijn relatie.”

 

De ondernemer in Wouter werd wakker en hij nam op jonge leeftijd het dappere besluit om voor zichzelf te beginnen. Dit deed hij niet zomaar en niet alleen.

 

“Gerard Klanderman, accountmanager bij Nationale-Nederlanden, zei tegen mij dat ik deze stap moest zetten. Ik was onzeker en zei hem dat ik te weinig kennis had en geen diploma. Hij bood mij aan dat ik hem elke dag mocht bellen en alle aanvragen naar hem mocht sturen om ze na te laten kijken. Dit gaf me het vertrouwen om de stap te zetten. En zogezegd, zo gedaan. Nog steeds ben ik hem hier zeer dankbaar voor.”

 

Op 22 november 1994 schreef Wouter zich in bij de KVK en begon zijn avontuur echt. Zo begon een nieuwe periode die hij zelf omschrijft als superleuk en leerzaam.

 

De nieuwe periode

“Als ik ’s avonds thuiskwam vroeg mijn vriendin altijd of het gelukt was om een nieuwe relatie aan het bedrijf te verbinden. En dit vierden we dan. Nog steeds ben ik dankbaar voor iedereen die destijds voor mij gekozen heeft en waarvan velen nog steeds als relatie verbonden zijn aan du Gardijn Groep B.V.. Ook voel ik nog steeds dezelfde trots en dankbaarheid wanneer een nieuwe relatie voor ons kiest.”

 

In deze fase groeide het bedrijf en Wouter als ondernemer. De belangrijkste les die hij in deze periode heeft geleerd is dat het je niet altijd gegeven is. “Het mooie aan ondernemen is dat je soms een handreiking krijgt uit onverwachte hoek, terwijl tegelijkertijd de mensen waar je op hoopt om je bijvoorbeeld handel te gunnen, niet voor je kiezen. Hier leer je mee omgaan en dit maakt je weerbaar en wijs.”

 

De boerderij

De zaken gingen goed en er kwamen meer en meer relaties bij. Twee jaar later durfde Wouter dan ook de stoute schoenen aan te trekken en kocht de Zuivelboerderij van de familie Roerink. “Mijn vader was bezorgd en zei tegen mij dat hij nooit meer met mij zou praten als ik de boerderij zou kopen. Maar zoals wel vaker; als ik iets in mijn kop heb dan doe ik het gewoon.”

 

De boerderij in Enschede stond op Wouter zijn naam en de grote verbouwing kon beginnen: “Op Tweede Kerstdag in 1996, ik weet het nog goed, begon ik met de verbouwing. Zeven dagen per week was ik overdag aan het verbouwen. Van maandag tot en met donderdag was ik daarnaast in de avonden op pad om relaties te bezoeken en zo mijn bedrijf draaiende te houden.”

 

Het harde werken had tot resultaat dat Wouter, samen met zijn vriendin en zoon Rowin, op 13 mei 1997 in de boerderij woonden. En nog steeds is dit de plek waar Wouter woont. Destijds was dit ook de plek waar du Gardijn Groep B.V. kantoor hield tot 2006.

 

Oprichting Verzuimmanagement

Het is 2004, het bedrijf zit in een positieve fase waarin du Gardijn Groep B.V. haar waarde laat zien aan de klant en het bedrijf groeit. Toch merkte ik dat met enkel verzekeringen de klant niet optimaal geholpen kon worden.

 

Daarom vroeg ik mijzelf af: "Hoe kun ik mijn klanten nou echt helpen wanneer ik geen invloed hebt op de premie?"

 

Dit was in 2004 de reden van oprichting van du Gardijn Verzuimmanagement. “Ik vond dat de toenmalige arbodiensten op verschillende locaties in Twente te vaak onvoldoende functioneerden. Dit moest beter kunnen, en dit bewezen we ook al snel. In het eerste half jaar halveerden wij het ziekteverzuim voor al onze relaties. Zo blijkt ook weer: iets waarin je gelooft kun je bereiken!”.

 

De verhuizing

2006 was een belangrijk jaar voor du Gardijn Groep B.V., waar het kantoor altijd nog aan huis was geweest, werd nu de stap genomen om te verhuizen.

 

“Eén van mijn hoogtepunten was de verhuizing met de zaak naar het Pantheon. Het bedrijf bleek succesvol en daarom heb ik ervoor gekozen na tien jaar een stap vooruit te zetten met een verhuizing tot gevolg! Hiermee creëerde ik de mogelijkheid om verder te blijven groeien.”

 

"Met een mooi openingsfeest was de verhuizing niet onopgemerkt gebleven. In het voormalige pand in 2006 hadden we twee verdiepingen. Eén voor onze afdeling verzekeringen en één voor onze eigen arbodienst. Hier konden wij de verdere groei van onze organisatie realiseren. Kenmerken van ons kantoor was de New York skyline in de kantine, de jukebox en de du Gardijn Groep B.V. balie."

 

Jubileum

Het 12 ½ jarig jubileum werd gevierd en het bedrijf groeide door. De relaties bleven trouw aan du Gardijn Groep B.V. en er kwamen nog meer relaties bij. “Op dit moment hebben wij meer dan 250 relaties. Enkelen zijn sinds de start in 1996 al een relatie of, zoals ik ze zelf liever noem, een partner.”

 

Eén van de trouwe partners is Aannemersbedrijf Kormelink. “Kormelink is in 1996 een partnerschap met ons aangegaan. Even later nam Walter de zaak van zijn vader over en nog steeds zijn ze aan ons verbonden. Dan weet je dat je een langdurige relatie hebt weten te realiseren. Dat is waar het voor mij om draait.”

 

Binnen de bouw- en aannemerswereld zijn er veel relaties. Op Hissink's Bouwbedrijf B.V. uit Laren, Bouwbedrijf Velten uit Enter en Freesverhuur Ommen zijn wij extra trots, omdat zij al jaren aan ons verbonden zijn! "AABO BV is ook een waardevolle partner. Samen met directeur Erik Hannink heb ik veel gezamenlijke relaties weten te realiseren."

 

Wij willen alle partners bedanken voor hun vertrouwen in du Gardijn Groep B.V.!

 

Langdurige klantrelaties  

Vanaf het moment dat ik het bedrijf startte stond de klantrelatie voorop. Liever tien klanten voor tien jaar dan 100 klanten voor één jaar. Deze visie is blijven bestaan en mede hierdoor hebben wij veel langdurige klantrelaties mogen opbouwen.

 

"Als ik hier zo bij stil sta ontroert me dit bijna. Ik kan niet iedere partner benoemen, maar iedereen die mij kent weet dat ik hen allemaal dankbaar ben voor het vertrouwen. Zonder hen kan du Gardijn Groep B.V. niet bestaan. Voor hen is het dat ik mij dagelijks, samen met het team, inspan om de beste service te leveren. Ik vind het prachtig om te kunnen doen waar wij goed in zijn en er zo voor te kunnen zorgen dat onze partners zich bezig kunnen houden met datgene waar zij goed in zijn."

 

Echter waren wij nog niet klaar na Verzekeringen en Verzuim en werd in 2013 du Gardijn HRM opgericht. “Er bleef altijd het gevoel dat er nog iets ontbrak. Ik wil een totaalconcept aanbieden om een ondernemer zo volledig mogelijk te kunnen ontzorgen. Met HRM vond ik hierin het antwoord en konden we daadwerkelijk een totaalconcept bieden: Verzekeringen, Verzuim en HRM.”

 

Continu in beweging

Sinds 2013 zijn er alweer zeven jaren verstreken en is de ondernemer in Wouter nog steeds volop actief. Elke dag denkt hij na over de wijze waarop hij het bedrijf verder kan brengen, de medewerkers kan ontwikkelen en de partners optimale service kan verlenen.

 

Sinds het jaar 2019, waarin hij zelf 50 jaar werd, doet hij dit niet langer alleen. Hij droeg in april 2019 het stokje over aan zijn inmiddels 25-jarige zoon Rowin du Gardijn. “Dat ik dit heb kunnen doen, maakt mij de gelukkigste vader van de wereld! Rowin is jong en ambitieus. Hij is ‘eager’, secuur en bereid om ouderwets elke dag zijn handen uit de mouwen te steken in het belang van het bedrijf.”

 

Daarnaast werd ook Sara Nijenhuis mede-eigenaar en dragen haar kwaliteiten, specialiteiten en enthousiasme bij aan de verdere ontwikkeling van du Gardijn Groep B.V.

 

“Sinds de nieuwe samenstelling gaat het hard. Zowel Rowin als Sara hebben beide vaardigheden en kwaliteiten die ik niet heb. En iedereen weet: samen kun je meer. Met z’n drieën is het dus helemaal ideaal. Samenwerken is het nieuwe goud! Het geeft mij rust en tegelijkertijd veel nieuwe energie.”

 

Tot zover de reeks tot nu toe. Wordt vervolgd in 2021 …

Houd hiervoor ook onze LinkedIn-pagina in de gaten >>> 

LAATSTE NIEUWS

 

GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

GESCHIEDENIS VAN DU GARDIJN

Op LinkedIn hebben we jullie in 2020 meegenomen in het verhaal van Wouter d...
LEES MEER
WERKEN MET STAGIAIRES

WERKEN MET STAGIAIRES

Veel bedrijven werken met stagiaires omdat ze nieuwe kennis meebrengen, vol...
LEES MEER
POSITIEVE INVLOED HRM

POSITIEVE INVLOED HRM

HRM heeft een positieve invloed op medewerkers tijdens corona. HR-professio...
LEES MEER
BELANGRIJKSTE KENMERKEN HR

BELANGRIJKSTE KENMERKEN HR

Wanneer een organisatie op zoek gaat naar advies of ondersteuning op het ge...
LEES MEER
VOORBEREIDING OP DE WINTER

VOORBEREIDING OP DE WINTER

Heb jij je al voorbereid op de winter? Voorkom schade aan jouw bedrijfspand...
LEES MEER
DUURZAAM ARBEIDSONGESCHIKT

DUURZAAM ARBEIDSONGESCHIKT

Duurzaam arbeidsongeschikt betekent dat het herstel van een zieke medewerke...
LEES MEER
YILMAZ AKCAY

YILMAZ AKCAY

Wij willen jullie graag voorstellen aan onze nieuwe bedrijfsarts Yilmaz Akc...
LEES MEER
SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Subsidies zijn tijdelijke bijdrages van niet-commerciële organisaties als d...
LEES MEER
PREVENTIE WERKSTRESS

PREVENTIE WERKSTRESS

Deze week is het de week van de werkstress. In deze week ligt de focus op d...
LEES MEER
EIGENRISICODRAGER

EIGENRISICODRAGER

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet (ZW) of voo...
LEES MEER
NIEUWSOVERZICHT

Bellen

Mailen

Facebook

LinkedIn

Zoeken